Blog – Prof. Gheorghe Manolea

Despre Istoria ştiinţei, Despre Inventatori,şi…despre mine!

20 Jul

20.07.2023.Proiectul care ne-a unit.

Posted in Uncategorized on 20.07.23

LOGO pentru CRIFST Filiala Craiova sau Proiectul care ne-a mobilizat, care ne-a unit.

Pe la începutul lunii iulie le-am trimis colegilor de la Craiova un mesaj, prin care le solicitam să propună, până la începutul lunii august, un LOGO, o imagine dedicată Filialei noastre pe pagina www.crifst.ro.

După câteva zile am primit o primă propunere după care s-a așternut o liniște de vară, accentuată de toropeala căldurii de afară.

Dintr-o dată, după ce temerile mele ajunseseră la dimensiuni de coșmar, mai mulți dintre colgi , parcă dornici să găsim soluția până la plecarea în vacanță, au făcut comentarii la prima propunere, au venit cu alte sugestii, au argumentat, au găsit variante, s-au implicat.

În câteva zile LOGO-ul a prins contur

Imaginea centrală reprezintă Regiunea Oltenia, pentru că, în prezent, CRIFST Filiala Craiova are membri din Dolj, Olt și Mehedinți. În plus, încă din 2015, unul dintre obiectivele noastre a fost să identificăm persoane din Vâlcea și Gorj care să facă parte din CRIFST Craiova.

Fiecare județ are altă culoare pentru a scoate în evidență structura geografică a Filialei noastre dar și „personalitatea” bine conturată a membrilor săi, iar nuanțele, suficient de atenuate pentru ca imaginea să nu fie stridentă, demonstrează disponibilitatea de adaptare la exigențele celorlalți.

În partea dreaptă, Coloana lui Brâncuși, o esență a Istoriei, transformată prin Știință și Tehnică într-o esență a Filosofiei, unește, sub emblema Academiei Române, componentele filialei noastre- CRIFST Filiala Craiova.

Oamenii sunt importanți: George Dan Mogoșanu, Simona-Mariana Crețu +Valentin Corzanu, Dumitru Otovescu + doctoranda, Radu Constantinescu, Victor Viorel Vătămanu, Mihaela Albu, Sorin Liviu Damean.

No Comments »