Blog – Prof. Gheorghe Manolea

Despre Istoria ştiinţei, Despre Inventatori,şi…despre mine!

28 Jan

28.01.2013 Propunere simbolică

Posted in Mesaje transmise catre... on 28.01.13

Propunere simbolică  referitoare la un Simbol!

Domnule Președinte,

Stimați membrii ai Senatului Universității din Craiova.

Voi face o propunere simbolică  referitoare la un Simbol.

Preambul.

Toți cei care suntem acum în Sala albastră a Universității din Craiova lucrăm cu simboluri,   elaborăm simboluri și ținem la simbolurile pe care le utilizăm, pe care le elaborăm. Ne supărăm dacă simbolurile noastre nu sunt utilizate și de ceilalți. Ne bucurăm dacă simbolurile noastre sunt acceptate , sunt utilizate, sunt apreciate  și de alte persoane, de alte grupuri.

Așadar, stimați colegi, pentru noi simbolurile au o valoare particulară.

Propunere.

Universitatea din Craiova este, ea însăși ,un Simbol dar Universitatea din Craiova a ajuns la o grandoare , la o măreție care impune asocierea  ei cu Simboluri vizuale, cu Simboluri  auditive care să fie  ”expuse” în momentele festive   legate direct, sau indirect, de activitatea Universității din Craiova.

Universitatea din Craiova are nevoie de un cântec de laudă pe care să-l intonăm  în multiplele momente din viața comunității academice craiovene.

Simbolul de care are nevoie Universitatea din Craiova este un Imn.

Așadar, stimați colegi, vă rog să aprobați inițierea demersurilor  necesare pentru compunerea  unui  Imn al Universității din Craiova, un cântec care să exprime angajamentele noastre față de societate, față de generațiile pe care le educăm, care să exprime recunoștința noastră față de cei care au făcut posibilă  apariția și creșterea Universității din Craiova.

Îmi exprim convingerea că  Imnul Universității din Craiova  ne va aminti mereu de grandoarea   acestei Școli ,  visată  de vizionarii națiunii noastre încă de  acum aproape  200 de ani.

Vă mulțumesc!

No Comments »