Blog – Prof. Gheorghe Manolea

Despre Istoria ştiinţei, Despre Inventatori,şi…despre mine!

28 Jun

28.06.2012 Eterna legatura dintre Scoala si Discipolii ei

Posted in Evenimente în imagini (galerie foto) on 28.06.12

Eterna legatura dintre Scoala si Discipolii ei

Aveam 22 de ani când am terminat facultatea. Atunci primeam repartiții pentru instituția în care urma să  lucrăm cel puțin câțiva ani. În anul acela nu au fost locuri foarte bune- în cercetare doar trei locuri. Am optat pentru un institut de cercetări care îmi oferea posibilitatea să fiu mereu în contact cu profesorii mei. A fost o alegere bună, deși aveam doar 22 de ani.

Acum 22 de ani s-a schimbat sistemul de referință pentru școala românească, pentru ingineria românească. Greu ne-am regăsit drumul profesional. Niciunul dintre noi nu s-a oprit din munca sa , din drumul său, numai că referențialul  era altul și, în consecință, finalul a fost , în unele cazuri, neașteptat pentru mulți dintre noi.

Acum 22 de ani  aveam o colaborare frumoasă cu Electroputere Craiova. Am conceput  atunci un ”releu de vânt” cu care erau echipate platformele de foraj. Acest releu s-a fabricat o vreme  la Atelierul  de producție al Facultății de Electrotehnică.

Acum, după 22 de ani,se pare că ne-am amintit unii de alții : absolvenții de profesorii lor, profesorii de absolvenții lor.

Acum , după 22 de ani, ne-am întâlnit  să discutăm rezultatele obținute într-o cercetare comună . Au participat mai multe generații de absolvenți – absolvenți din 1984 , absolvenți din 2010. Au participat profesori tineri ( asistenți), profesori și profesori pensionari.

Această întâlnire, dintre ingineri de la Cummins și  câțiva slujitori ai Facultății de Inginerie Electrică, petrecură în 28 iunie 2012, mi-a demonstrat că …eterna legătură dintre școală și discipolii ei înseamnă cercetare, înseamnă progres, înseamnă viață profesională adevărată.

One comment »

2 comments on this topic

  1. Alexandru Salceanu says:

    Aveti perfecta dreptate, ingineria poate contribui la relansarea Romaniei, ca tara locuita de un popor cu valente creative deosebite. Daca nu vom crea, nu vom avea si nu vom fi! Respectuoasa apreciere pentru intreaga dumnevoastra activitate, pentru apostolatul eforturilor depuse!
    Alexandru Salceanu