Blog – Prof. Gheorghe Manolea

Despre Istoria ştiinţei, Despre Inventatori,şi…despre mine!

15 May

14.05.2012 Byala Slatina-Slatina Albă,Căile cercetării sunt , la început, albe.

Posted in Evenimente în imagini (galerie foto) on 15.05.12

Căile cercetării sunt , la început, albe.

Este important ca fiecare dintre noi să înceapă o activitate care poate fi  finalizată și care poate fi utilă comunității.

Au trecut aproape 10 ani de când prietenii mei de la Chișinău ne-au propus o colaborare legată de sistemele antigrindină. La noi abia se începea organizarea sistemului (în 1999 a apărut Ordinul de înființare) , la ei funcționa de mai bine de 40 de ani. Am început  cu un echipament pentru încărcarea acumulatorilor electrici de la panouri fotovoltaice.

La început- doar o idee. Acum avem și un echipament și un Brevet de invenție, dar mai ales avem o direcție de cercetare pentru unul dintre tinerii din echipă. Alt tânăr din echipă este aproape gata cu un sistem informatic specific echipamentelor antigrindină. Al treilea tânăr își croiește și el drumul cercetărilor viitaore pe tema poziționării automate a rampelor de lansare a rachetelor antigrindină.

Căutările noastre n-au fost zadarnice.Am găsit și soluții tehnice dar și prieteni. Mai întâi la Chișinău, apoi la Ploiești, apoi la București, la Direcția de profil din Ministerul Agriculturii,iar acum la Byala Slatina, Bulgaria.

No Comments »