Blog – Prof. Gheorghe Manolea

Despre Istoria ştiinţei, Despre Inventatori,şi…despre mine!

01 Mar

01.03.2012 S-a inaugurat încă Institut de Cercetări, la Brasov

Posted in Evenimente în imagini (galerie foto) on 01.03.12

S-a inaugurat încă un Institut de cercetări la Brașov.

La începutul lunii noiembrie am asistat la inaugurarea , la Craiova, a unui Institut de cercetări pentru studii legate de bor, de biotehnologii (http://gheorghe.manolea.ro/2011/11/12/11-11-11-s-a-inaugurat-un-institut-de-cercetari/)

La începutul lunii martie 2012, chiar de 1 martie, am participat la inaugurarea unui alt Institut de cercetări care funcționează pe lângă Universitatea  Transilvania din Brașov.

Un eveniment important.

Fiecare percepe importanța evenimentului  în felul său.

În opinia mea, evenimentul a fost important pentru că:

–          Încet-încet se construiește o nouă rețea de institute de cercetare

–          A demonstrat  importanța   conjugării eforturilor instituțiilor ( Primărie, Consiliul Județean, Camera de Comerț, Universitate) pentru atingerea unui obiectiv important

–          A demonstrat ce înseamnă omul potrivit la locul potrivit.

Evenimentul  a  demonstrat că în dezvoltarea unei Universități, fiecare trebuie să facă ceva, iar rezultatul să fie atașat, adăugat, lipit  la ce au făcut ceilalți colegi. În plus, cei de azi să recunoască și să  folosească  ce au făcut cei de ieri. Și iată de ce.

I-am reîntâlnit în această zi de ”mărțișor” pe mulți dintre profesorii  brașoveni  care , de-a lungul anilor, au luptat pentru o idee  profesională : Elena Helerea, Corneliu Marinescu, Gheorghe Toacse, Gheorghe Scutaru,Francisc Sisak,Wilibad Szabo. L-am reîntâlnit pe  Directorul Ioan Țoțu.

Si nu erau singuri . Erau alături de  ”produsele” lor : tineri cercetatori si echipamentele concepute în timp.

Pentru mine, personal, evenimentul  a avut și o semnificație aparte, legată de doi oameni  speciali : profesorul Ion Vișa  și profesoara Anca Duță.

Le doresc tuturor ”Succes”!

Îmi doresc ca legătura mea profesională cu Brașovul, începută  în anii ‘ 82 cu profesorul Carol Saal, să fie continuată de tinerii  craioveni cu care  am fost, de mai multe ori, în ultimii ani, la Brașov și de tinerii brașoveni pe care i-am întâlnit  la Craiova sau pe  scena  conferințelor științifice.

No Comments »