Blog – Prof. Gheorghe Manolea

Despre Istoria ştiinţei, Despre Inventatori,şi…despre mine!

10 Jun

09.06.2011 Suceava. Profesorul Lorin Cantemir primeşte titlul de Doctor Honoris Causa

Posted in Evenimente în imagini (galerie foto) on 10.06.11

De ce ?

Procedura de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa la Universitatea “Stefan cel Mare”  din Suceava diferă , puţin, de procedura practicată la Universitatea din Craiova: propunerea catedrei   este susţinută şi de o  Comisie Naţională. Propunerea  a fost făcută de Catedra de Electrotehnică. Comisia Naţională a fost copmpusă din cadre didactice de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Unversitatea Ştefan cel Mare din Suceava.

De ce am acceptat să fac parte din această Comisie! Acceptul presupunea, pe lângă altele, şi o deplasare de peste 1200 km de la Craiova la Suceava şi înapoi.

Am avut mai multe motive.

Unul.

 În 1990, profesorul Lorin Cantemir a făcut un tur de forţă prin ţară, trecând pe la toate facultăţile cu profil electric, pentru a ne pune de acord asupra unor noi principii privind reorganizarea învăţământului electrotehnic. A parcurs sute de kilometri.

Altul.

În 1996, împreună cu alţi profesori, a iniţiat Conferinţa SIELMEC, care se desfăşoară, sistematic  la Chişinău ( cu o excepţie).A făcut multe drumuri, a parcurs sute de kilometri.

Nu ultimul.

În 2006, împreună cu alţi intelectuali, a iniţiat Simpozionul „ Cucuteni 5000- Redivivus Ştiinţe Exacte şi mai Puţin Exacte”.Se desfăşoară în fiecare an la Chişinău, la Iaşi sau la Bacău. Pentru a participa la acest Simpozion „intelectual”, Lorin Cantemir parcurge sute de kilometri.

Pentru toate astea şi pentru altele!

tags: , ,

No Comments »