Blog – Prof. Gheorghe Manolea

Despre Istoria ştiinţei, Despre Inventatori,şi…despre mine!

13 Feb

12.02.2012 Cod galben si Cod portocaliu de ninsori sau “lipsa de comunicare naste monstri”

Posted in Evenimente în imagini (galerie foto) on 13.02.12

Cod galben si cod portocaliu  de ninsoare  sau “ lipsa de comunicare  naste monstri”

Duminica 12 februarie.

In ultimii ani, in aceasta perioada merg la Chsinau pentru sustinerea cursului  “Metodologia cercetarii creative”. Anul acesta s-a anuntat cod portocaliu de ninsoare, iar televiziunile s-au intrectut in a prezenta imagini cu oameni inzapeziti, cu oameni prizonieri in propriile case  datorita nametilor de zapada, cu trenuri inzapezite.

Mi-a fost teama de drumul pe care urma sa-l fac.In zilele premergatoare plecarii    am dat cateva telefoane la infromatii CFR din Bucuresti si din Craiova. Dumiinica 12 februarie  am plecat.

Duminica , la ora 14,10 este un tren  care se formeaza din Craiova si merge pana la Bucuresti. M-am decis sa plec  cu acesta. Deoarece in Craiova se circula greu, am plecat mai devreme si am ajuns…mai devreme. Trenul era la linia 1 , dar fara locomotiva. In vagon, frig. Incet, incet vagonul s-a umplut. Era ora 14,10 dar trenul nu pleca pentru ca, vizibil , nu avea  locomotiva. Fiecare a reactionat in felul sau. Unii taceau, altii comentau, aduceau acuze CFR-ului. Dupa o  ora  trenul a plecat. Abia mai tarziu am aflat ca, deoarece  au fost multe solicitari de bilete, conducerea garii a hotarat sa suplimenteze trenul cu doua vagoane, care au fost puse in fata celor deja formate. O initiativa  laudabila, dar cei care erau deja in tren   sau cei care venisera sa conduca  pe  cineva  nu aveau  cum sa ghiceasca intentia buna a salariatilor CFR. Ar fi fost simplu  sa se anunte la statia de amplificare. Mi-am  aminit de  sintagma lui Francisco Goya : “ somnul ratiunii naste mostri ”  pe care am adaptat-o  la situatia data “ tacerea, sau lipsa de comunicare, naste   monstrii”.

Calatoria pana la Bucuresti , iar apoi pana la Chisinau, s-a derulat fara probleme,  iar  durata calatoriei a  fost cea normala, desi conditiile meteorologice  nu au fost deloc prielnice.

Asadar, sa….comunicam!

No Comments »