Blog – Prof. Gheorghe Manolea

Despre Istoria ştiinţei, Despre Inventatori,şi…despre mine!

21 May

20.05.2011 O zi plină :Ziua Culturii

Posted in Evenimente în imagini (galerie foto) on 21.05.11

Am călătorit o noapte şi mai bine de la Bucureşti la Chişinău. Am coborât din tren la 9,00 , iar la 10,00 am început dialogul ( oficial se numeşte examen) cu doctoranzii de la Şcoala Doctorală a Universităţii Tehnice a Moldovei despre metodologia cercetării ştiinţifice. Am participat la sute de examene. Şi acesta s-a încadrat în nota obişnuită. Candidaţi care „au ars” pentru pregătirea dialogului, candidaţi care, trecând peste greutăţile de zi cu zi, s-au avântat mai stângaci în valurile dialogului profesional.
Prima parte a dialogului s-a oprit spre seară, la o jumătate de ceas înainte de începerea unui alt la care am fost invitat de colegii de la Chişinău: Ziua Naţională a Culturii. Ministerul Culturii din Republica Moldova şi-a propus ca data de 20 mai să fie decretată Ziua Culturii. S-au instituit mai multe distincţii care au fost decernate, cu fast mai multor oameni implicaţi în cultură.
Au urmat …spectacole artistice şi scurte discursuri din care a rezultat, timid, că prin cultură nu trebuie să înţelegem numai….şi numai…..În universul culturii trebuie inclusă cultura ştiinţifică.
Am avut o zi plină : Ziua culturii. Cultură ştiinţifică. Cultură artistică.
„ Un popor fără steag de cultură este o gloată”.

No Comments »