Blog – Prof. Gheorghe Manolea

Despre Istoria ştiinţei, Despre Inventatori,şi…despre mine!

20 Dec

Despre doctorat si doctoranzi la Facultatea de Electrotehnica din Craiova

Posted in Cărţile mele... on 20.12.15

Despre Doctorat și Doctoranzi la Facultatea de Electrotehnică din Craiova este  o carte-document.O carte-document  transmite un mesaj dar conține și informații concrete, date calendaristice referitoare la evenimente, nume de oameni.Mesajul dintr-o carte este , de cele mai multe ori, implicit dar poate fi descoperit de fiecare cititor și poate să coincidă sau nu cu mesajul pe care a vrut să-l transmită autorul.

Mi-am propus să adun câteva  informații-document pentru a marca astfel  împlinirea, în 2016, a 65 de Ani de învățământ electrotehnic la Craiova, pentru a marca 50 de Ani de la înființarea Universității din Craiova și a facultăților de început, printre care și Facultatea de Electrotehnică.

Una dintre componentele  activității universitare este doctoratul, perfecționarea prin prin doctorat, cercetarea doctorală, școala doctorală.

Organizarea activității de doctorat într-o Universitate, într-o Facultate arată, printre altele, valoarea corpului didactic și aspirațiile intituției în constelația Lumii științifice.

Cop_Manolea Scoala doctorala

No Comments »