Blog – Prof. Gheorghe Manolea

Despre Istoria ştiinţei, Despre Inventatori,şi…despre mine!

15 Jun

14.06.2013 Intâlnire de ”suflet” în Aula Marius Preda

Posted in Evenimente în imagini (galerie foto), Mesaje transmise catre... on 15.06.13

Vine vremea când , pentru o clipă, ne oprim din drumul nostru și ne uităm în dreapta , în stânga, în spate, în față. Ne oprim și reflectăm la ce am făcut, la ce putem să facem și la ce trebuie să facem.

Azi, 14.06.2013, s-a inaugurat Podul peste Dunăre : Calafat-Vidin. La Radio Craiova s-a vorbit românește cu accent oltenesc. S-a vorbit românește cu accent bulgăresc. Poate că și la Vidin s-a vorbit bulgărește cu accent românesc.

La 14 iunie 1736 s-a născut Charles Augustin de Coulomb , descoperitorul ” forței electrostatice de atracție sau de respingere”.

Azi 14.06.2013, Conducerea Facultății de Inginerie Electrică (s-au implicat multe persoane) a organizat, în Aula Marius Preda, o festivitate .Fiecare profesor care a împlinit 65 de ani, anul acesta sau în anii care au trecut, a primit câte o Plachetă. Coperțile sunt din pluș albastru. În interior, Placheta, cu o dedicație personalizată , cu un text personalizat , exprimă ”esența ” activității primitorului văzută prin ochii ” dăruitorilor”.

Nu s-a vorbit mult dar s-a vorbit… omenește!

Un gest nobil !

Un prilej pentru a marca o clipă din Istoria Școlii de Electrotehnică din Craiova.

O aplicație în care s-a pus în evidență ” forța de atracție”  din….Electrotehnică!

No Comments »