Blog – Prof. Gheorghe Manolea

Despre Istoria ştiinţei, Despre Inventatori,şi…despre mine!

22 Dec

22.12.2012 Am vazut un om fericit!

Posted in Evenimente în imagini (galerie foto) on 22.12.12

Am văzut un om fericit.

În urma cu câteva luni  am fost solicitat să fac parte dintr-o  echipă de evaluare a unui tânăr.  Subiectul   pus în discuție  îmi era  cunoscut așa că am acceptat fără să pun  multe  întrebări.  Timpul a trecut repede . Întâlnirea echipei  a fost fixată pentru 21 decembrie 2012.

Locul de întâlnire – departe de Craiova , dar accesibil cu mașina sau cu trenul.

Între timp….

Calendarul Maya arăta….

Trebuie să recunosc  că nu știu ce arăta calendarul Maya, dar presa  bătea moneda pe  sfârșitul lumii în… 22 decembrie 2012.

Prognoza meteo …. Cod galben, apoi cod portocaliu de ninsoare.

Am exclus deplasarea  cu mașina. În drumul de la Craiova spre  locul de  reunire a echipei de evaluare trebuia   să traversez o zonă cunoscută  pentru troienele   care blocheaza  adesea  drumurile de acces, inclusiv  calea ferată.Buzau- Faurei.

Am plecat ,totuși!

A sosit și  momentul  important. Echipa de evaluare a intrat în sală. Tânărul care trebuia evaluat era prezent și  emoționat  peste măsură.

Am avut o strângere de inimă.

S-a trecut repede la esența întâlnirii ,iar cel care ne prezenta munca lui din ultimii ani era sigur pe el, calm, convingător. Era alt om. De fapt , era   el , cel care vroia să arate  că  și-a atins obiectivele pe care și le-a propus dar între timp a descoperit că mai trebuie rezolvate multe. Nu a avut timp să le rezolve dar  știe cum să le rezolve și  știe că poate să le rezolve.

Primul din echipă care și-a spus  opinia a fost tutorele său. M-am uitat tot timpul la tânăr. Tânărul evaluat nu și-a dezlipit privirea  de la tutorele său. La sfârșit acesta a spus:

–          Ai lucrat foarte bine!

Am văzut un om  fericit.

Eu m-am  bucurat  că , în pofida prognozelor înspăimântătoare, am  avut puterea să merg să văd un om fericit.

Mi-am adus aminte de Buzău, orasul unde , intr-o vara calduroasa,   am văzut-o pe Maria Tănase.

Maria Tănase era fericită, atunci când am privit-o eu   (copil de 10 ani) .Tinea în brațe  microfonul  care o lega  de cei care , fascinați, o ascultau cum  povestea  despre pasiunea  ei – cantecul.

One comment »

2 comments on this topic

  1. Pilea Andrei says:

    Felicitări ambilor; nu-mi pot imagina acele emoții, clipe, trăiri… mi-aș fi recunoscător dacă aș avea asemenea rezultate-n viață, dar.. aștept, aștept datorită speranței care uneori “mă-mpinge” să nu abandonez…
    Oricum, viitorul sper să “sune” bine pentru toată lumea.